Terug

Projecten

Motivatie moeilijk lerende kinderen

Datum: 24-03-2015
Op vrijdag 13 januari hebben twee personeelsleden van Surmac, op uitnodiging van de Fajalobi school te Paranam, een motiverend praatje gehouden voor de scholieren van deze school.

De personeelsleden in kwestie waren Shaun Profijt (Marketing) en Marciano Andeloe (Condition Monitoring). Beiden hebben zij zich voorbereid om op deze dag de scholieren een hart onder de riem te steken. De scholieren van de Fajalobi school zijn scholieren die moeite hebben met leren en zich concentreren en hebben een studieachterstand. Sommigen van hen zijn ‘onderontwikkeld’. Deze scholieren worden vaak door de maatschappij weggezet als mensen die niets kunnen, niet slim zijn en niet te hoge verwachtingen van hun leven moeten hebben.

De taak aan de leden van Surmac was dan ook om deze scholieren te overtuigen en moed in te spreken dat zij wel iets kunnen en wel slim zijn. De één kan beter werken met z’n hoofd, de ander kan juist weer beter werken met z’n handen. Zo vertelden beide heren wat zij vonden van hun tijd op school en het belang van naar school gaan. Zo vond Shaun Profijt het niet altijd even leuk om zijn huiswerk te maken of naar school te gaan. Echter is hij wel blij dat hij zijn school heeft afgemaakt. Kijk wat het hem heeft gebracht.

Tijdens de praatjes werd er ook onderwezen hoe belangrijk veiligheid is in het bedrijfsleven en de sector waar Surmac in opereert. Het werd duidelijk voor de scholieren hoeveel aandacht Surmac aan veiligheid besteedt en deze ook voorop stelt.

Niet alleen Surmac was aanwezig om deze dag invulling te geven, maar ook leden van het Nationaal Jeugd Parlement. Ook zij hielden een motiverend praatje. Zij vertelden wat hun ervaringen op school waren, waar zij doorheen zijn gegaan, waar ze terecht zijn gekomen en waar zij zich nu mee bezig houden. Dit waren jongeren van dezelfde leeftijdsgroep als die van de scholieren.

Afsluitend heeft het Nationaal Jeugd Parlement een rollenspel voorbereid aan de hand van de praatjes die de leden van Surmac hadden gegeven. In deze rollenspellen moesten scholieren ‘in de praktijk brengen’ hoe zij met veiligheid om moeten gaan en waar zij voorzichtig mee moeten zijn.

Een zeer geslaagde en motiverende dag!