Richard Saridin uitgeroepen tot  beste Operator van Suriname

Richard Saridin wint Surmac Operator Challenge 2019

10 september 2019

De finale was nagelbijtend. De ervaren operators registreerden tijden die slecht enkele seconden van elkaar verschilden. Tot het eind was het daarom onduidelijk wie tot Operator van het Jaar uitgeroepen zou worden. Nadat alle punten waren geteld, werd het overduidelijk dat Richard Saridin, werkzaam bij Haukes, de beste Operator van Suriname is. Hij mag zich tot de eerstvolgende Operator Challenge, Operator van het Jaar noemen. De behendige bestuurder kreeg een cheque van US$ 500 overhandigd door Susan Gordon Retail Commercial Manager van Surmac. Op de tweede plaatst eindigde Dinesh Kalicharan. Hij mag weglopen met een cheque van US$ 300. Johan Tammenga die Tammenga Evergreen NV vertegenwoordigde, eindigde op de derde plek en ontving een geldbedrag van US$ 100. Kalicharan deed op eigen titel mee.

In de eerste ronde namen 32 operators van verschillende bedrijven deel aan de Surmac Operator Challenge. Hier moesten de operators pennen verplaatsen, twee tennisballen opvangen en een pin die met een ketting aan de bucket was vastgemaakt, plaatsen in de opening van een kegel.

Na deze ronde werden de beste 10 operators, die niet alleen de opgegeven taken binnen de vastgestelde tijd uitvoerden, maar ook excellente skills demonstreerden, uitgekozen. In de finaleronde moesten twee zware rubberen banden van de ene naar een andere plek zo snel mogelijk vervoerd worden. Het werden zenuwslopende momenten. Uiteindelijk kwamen de drie bovenstaande winnaars uit de bus.

De Surmac Operator Challenge 2019, is voor het eerst gehouden in Suriname. Meer dan 80 operators hebben zich opgegeven om met de eer te strijken. Na een screening zijn de beste 32 toegelaten om het tegen elkaar op te nemen.

De winnaars van de Operator Challenge. Vlnr::Johan Tammenga (3de), Richard Saridin (1ste) en Dinesh Kalicharan (2de)
(Foto’s: Trestano Kartodikoro)